Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u februaru

Obaveštavamo Vas da će se u Informativnom centru Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat) u februaru organizovati sledeće aktivnosti:

četvrtak, 8. februar u 18h

Stipendium Hungaricum – prezentacija programa stipendiranja Republike Mađarske

Tokom prezentacije, zainteresovani studenti će moći iz prve ruke da saznaju više o ovom programu stipendiranog studiranja u Mađarskoj, dostupnim ustanovama i studijskim oblastima, kao i uslovima i načinu prijave putem konkursa koji je trenutno otvoren.

Događaj je namenjen studentima iz Srbije na svim nivoima studija (osnovne, master, doktorske).

Za prijavu prisustva potrebno je popuniti kratak formular 

petak, 9. februar u 13h (vebinar) i utorak, 20. februar u 18h

Pronalazak partnera i mogućnosti Erazmus+ platformi: EPALE, eTwinning, School Education Gateway i baza E+ projekata

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje su zainteresovane da se upoznaju sa radom i mogućnostima Erazmus+ platformi, tokom ove sesije će moći da čuju korisne informacije i smernice o vrstama platformi, sadržajima, mogućnostima i načinu primene u drugim vrstama projekata u Erazmus+ programu, kao i mogućnost pretraživanja baze Erazmus+ projekata radi nalaženja partnera ili ideja za dalji rad.

Sesija će se realizovati u formi vebinara u petak, 9. februara od 13-13:45h – za učešće je potrebno popuniti kratak registracioni formular, kao i u vidu događaja, koji će se u Informativnom centru Fondacije Tempus održati u utorak, 20. februara u 18h, za koji nije potrebna prethodna registracija.

četvrtak, 22. februar

Kako napisati dobar CV? – Europass radionica za srednjoškolce

Srednjoškolci koji su zainteresovani za ovu radionicu potrebno je da se jave Europass nacionalnom centru na mejl europass@tempus.ac.rs


Stalne aktivnosti tokom februara

  • Registracija PIC broja – praktične sesije

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje po prvi put planiraju da učestvuju u Erazmus+ projektima, na radionici će, uz podršku i vođenje, moći da registruju PIC broj – jedinstveni identifikacioni kod koji se koristi prilikom popunjavanja prijava projekata u okviru Erazmus+ programa, kao i nekoliko drugih programa EU.

Sesije se održavaju četvrtkom (1, 8. i 22. februara) od 12 do 13 časova.

Za učešće na sesijama nije potrebna prijava, već treba pripremiti osnovne podatke o organizaciji (kontakt podaci, matični broj, PIB, kontakt osoba) i poneti sa sobom laptop ili tablet.

  • Facebook live info chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus i iz prve ruke dobiju željene informacije, pored mejla i telefona, na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Tokom februara, svake srede od 12 do 13 časova, kao i svakog petka od 16 do 17 časova, predstavnici Fondacije Tempus biće na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.