Aktivnosti Info centra Fondacije Tempus u decembru 2020. godine

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током децембра 2020. године организује догађаје:

Уторак, 8. децембар

Вебинар: Ресурси за писање Еразмус+ пројеката

Вебинар је намењен представницима свих врста организација и установа активних у области образовања, младих и спорта који планирају да у наредном периоду учествују у писању и подношењу пријава Еразмус+ пројеката.

Учесници вебинара ће моћи да сазнају које све бесплатне ресурсе Фондације Темпус и Европске комисије могу да искористе приликом осмишљавања и писања Еразмус+ пројеката. Између осталог, биће речи о Водичу за Еразмус+ програм, платформи Erasmus+ project results, информацијама доступним на сајту Еразмус+ програма у Србији, презентацијама, видео туторијалима, као и о активностима подршке Фондације Темпус у току трајања конкурса (инфо дани, радионице за писање пројеката, консултације).

Вебинар се одржава у уторак, 8. децембра са почетком у 16 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 8. децембра у подне. 

Петак, 11. децембар

Вебинар за студенте: Како да самостално и ефикасно учим? – савети за успешну припрему испита

У оквиру овог интерактивног предавања студенти и други заинтересовани имају прилику да науче нешто више о различитим стратегијама учења и упознају се са смерницама за бољу организацију и унапређење сопственог учења.

Вебинар у трајању од сат времена ће се одржати у петак, 11. децембра, с почетком у 12 часова. Да бисте пријавили своје учешће на вебинару, неопходно је да попуните кратак регистрациони формулар најкасније до четвртка, 10. децембра у подне.

Понедељак, 14. децембар

Вебинар: Како креирати нови Europass CV?

Ова практична онлајн сесија намењена је студентима, ученицима, младима, наставницима, запосленим особама и тражиоцима посла, као и свим особама које желе да сазнају како се користи иновирана Europass платформа. Током вебинара ће бити демонстрирано како се региструје на платформу, како се на њој креирају, чувају, деле и са ње извозе Europass профил (портфолио), радна биографија (CV) и пропратно писмо, као и које додатне функционалности у сврхе образовања и запошљавања су на располагању.

Вебинар се одржава у понедељак, 14. децембра са почетком у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 14. децембра у подне.

Уторак, 15. децембар

Вебинар: Истражи своје каријерне опције

У оквиру овог интерактивног предавања ученици креирају своје каријерне опције кроз низ практичних вежби.

Вебинар се одржава, у уторак, 15. децембра од 12.30 до 13.15 часова. За пријаву учешћа на вебинару потребно је попунити кратак регистрациони формулар, а рок за пријаву је 14. децембар у 12 часова.

Четвртак, 17. децембар

Вебинар: Eurodesk прилике за мобилност студената и младих

Вебинар је намењен свим студентима, младима и особама које раде са младима (омладинским радницима), који су заинтересовани да сазнају више о приликама за мобилност младих у Европи и другим корисним актуелним информацијама на ту тему. Учесници ће се упознати са Eurodesk базом могућности за мобилност, која пружа информације и могућност претраге прилика за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству, као и са новим Европским омладинским порталом.

Вебинар се одржава у четвртак, 17. децембра у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 17. децембра у 12 часова.

Понедељак, 21. децембар

Вебинар: Еразмус Мундус заједнички мастер програми

Вебинар је намењен свим актуелним и свршеним студентима, који желе да се информишу о могућности за конкурисање за упис на целокупне стипендиране мастер студије на неком од Еразмус Мундус заједничких мастер програма у академској 2021/2022. години.

На вебинару ће, између осталог, бити речи о каталогу доступних мастер програма, условима и начину пријаве, најчешће траженој документацији, као и обухвату стипендија. Учесници ће такође имати прилику да од алумнисте програма сазнају више о току пријаве, селекције и студирања на једном од заједничких мастер програма.

Вебинар се одржава у понедељак, 21. децембра, са почетком у 16 часова. За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар најкасније до 21. децембра у подне.

Среда, 23. децембар

Вебинар: Активности и ресурси Фондације Темпус за подршку каријерном вођењу и саветовању у школама

Вебинар има за циљ информисање о доступним ресурсима и активностима Euroguidance и Europass центара Фондације Темпус који служе стручном усавршавању наставника, стручних сарадника и  других запослених у основим и средњим школама и активних у области каријерног вођења и саветовања, укључујући акредитоване обуке, базу образовних могућности, активности у оквиру уписне кампање и слично.

Вебинар се одржава у среду, 23. децембра од 12.30 до 13.15 часова, а пријава је отворена путем регистрационог формулара до 23. децембра у 10 часова.

Уторак, 29. децембар

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у уторак, 29. децембра, у 16 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и доступним акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студирању у Србији (доступни нивои студија, трајање студија, језик извођења наставе итд). На веинару ће детаљније бити представњена ажурирана електронска верзија каталога Study in Serbia i биће објашњене процедуре уписа, временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита. Учесници ће такође бити у прилицу да добију одговоре и на питања у вези са животом у Србији.

Радни језик вебинара је енглески, а заинтересовани страни кандидати се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 29. децембра у 12 часова.

Сталне активности током децембра

Среда, 2, 9, 16, 23. и 30. децембар

Практичне индивидуалне сесије уживо: Регистрација OID и PIC броја

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које планирају да учествују први пут у Еразмус+ пројектима, а потребна им је подршка да региструју OID или/и PIC број – јединствене идентификаторе који се користе у пријавама Еразмус+ пројеката – моћи ће то да ураде уз подршку и вођење током индивидуалне сесије у Информативном центру Фондације Темпус у Београду.

Индивидуалнe сесијe се обавезно унапред договарају у једном од расположивих термина, за шта је потребно да заинтересовани минимум два дана унапред искажу интересовање позивом Инфо центру (011-3342-430, опција 1, 10-18 часова) или слањем поруке на е-пошту: info@tempus.ac.rs. Расположиви термини су: 2, 9, 16, 23. и 30. децембар од 12 до 13 часова. 

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. У овом тренутку, разговори се обављају искључиво путем скајпа, а свој разговор можете заказати попуњавањем кратког регистрационог формулара.

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.