Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u decembru 2019. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom decembra 2019. godine organizuje događaje:

Događaji i aktivnosti izvan Info centra

  • Prezentacija: Mogućnosti za mobilnost studenata kroz Erazmus+ program, Francuski institut u Srbiji, Beograd, 6. decembar, 12:45-13:45 časova

Sreda, 4. decembar

Vebinar za roditelje: Kako podržati dete u procesu donošenja odluke o izboru zanimanja

Tokom ovog vebinara roditelji će imati priliku da saznaju za koje korake u izboru srednje škole / studijskog programa / zanimanja je posebno važna njihova podrška i na koji način mogu da podrže svoju decu u pripremi završnog/prijemnog ispita.

Vebinar se održava u sredu 4.12.2019. u 17.00 časova.

Za prijavu za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak registracioni formular, a rok za prijavu je utorak 3.12.2019. do 17 časova.

Utorak, 10. decembar (prezentacija) i četvrtak, 12. decembar (vebinar)

Erazmus+ projekti mobilnosti u oblasti opšteg, stručnog i obrazovanja odraslih 

Jednočasovna prezentacija i vebinar su namenjeni zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim i ustanovama za obrazovanje odraslih, zainteresovanim za učešće u Erazmus+ projektima mobilnosti u aktuelnom konkursnom roku (5. februar 2020. godine). Tokom događaja, učesnici će se upoznati sa ovim tipom projekata, kroz koje su mogući boravci u evropskim zemljama u svrhu stručnog i profesionalnog usavršavanja.

Prezentacija se održava u utorak, 10. decembra, od 17 do 18 časova, u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus (prijave do 10.12. u 14 časova).

Vebinar se održava u četvrtak, 12. decembra, od 13 do 14 časova (prijave do 12.12. u 11 časova).

Za prijavu na događaj je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

Petak, 13. decembar (prezentacija) i ponedeljak, 16. decembar (vebinar)

Europass i Eurodesk – evropski alati i resursi za predstavljanje i mobilnost studenata i mladih

Prezentacija i vebinar iste sadržine namenjeni su svim mladima i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima),  kao i ostalim zainteresovanim za Europass i Eurodesk alate i resurse koje mogu koristiti u svrhu informisanja o mogućnostima za mobilnost, kao i boljeg predstavljanja prilikom samog prijavljivanja za mobilnost i stipendije. Eurodesk mreža pruža informacije o mogućnostima za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu, dok su Europass biografija (CV) i jezički pasoš alati za predstavljanje znanja i veština prepoznatljivi širom Evrope.

Prezentacija se održava u petak, 13. decembra u 17 časova, u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus.

Vebinar se održava u ponedeljak, 16. decembra u 16 časova.

Za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular.

Sreda, 18. decembar

Vebinar za učenike: Istraži svoje karijerne opcije

U okviru ovog interaktivnog predavanja učenici kreiraju svoje karijerne opcije kroz niz praktičnih vežbi.

Vebinar se održava u sredu, 18.12.2019. u 12:30.

Nastavnici mogu da prijave i organizuju učešće grupe svojih učenika kao deo redovnih školskih aktivnosti (npr. čas odeljenskog starešine, aktivnosti tima za karijerno vođenje i savetovanje).

Za prijavu za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak registracioni formular, a rok za prijavu je utorak, 17.12.2019. do 15 časova.

Sreda, 18. decembar

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u sredu, 18. decembra, sa početkom u 17 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će saznati osnovne informacije o visokom obrazovanju u Srbiji i kako da pretraže dostupne akreditovane visokoškolske ustanove i programe koristeći katalog Study in Serbia, kao i glavne informacije o njima (nivo studija, trajanje programa, grad i sl). Na vebinaru će biti reči i o procedurama upisa i dobijanja vize, vremenskom okviru za prijave i polaganje prijemnih ispita, a učesnici će biti u prilici i da dobiju odgovore na pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Vebinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresovani strani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do 18. decembra u 14 časova.

Utorak, 24. decembar

Radionica: Kako napisati dobar CV?

Radionica je namenjena učenicima srednjih škola, a posebno onima koji nakon srednje škole žele da stupe u svet rada ili im je CV potreban kao deo prijave za upis i/ili prijave za stipendiju. Kroz ovu besplatnu radionicu, učenici će saznati:

  • iz kojih delova se sastoji dobar CV,
  • koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju,
  • zašto je važna samoprocena veština,
  • koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći,
  • korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata.

Radionica će se održati u utorak, 24. decembra od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus. Za radionicu se mogu prijaviti direktno učenici ili ih mogu prijaviti njihove razredne starešine ili nastavnici slanjem mejla Europass nacionalnom centru popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do ponedeljka, 23. decembra do 12 časova.

Događaji i aktivnosti izvan Info centra

Petak, 6. decembar

Prezentacija: Mogućnosti za mobilnost studenata kroz Erazmus+ program

Informativni centar Fondacije Tempus će u okviru ”Dana otvorenih vrata” u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji, održati prezentaciju o mogućnostima za učešće studenata u stipnediranim Erazmus+ studentskim razmenama i Erazmus Mundus zajedničkim master programima, kako u Francuskoj tako i drugim zemljama, koje su dostupne studentima iz Srbije.

Prezentacije se održava u sedištu Francuskog instituta u Beogradu (Zmaj Jovina 11), 6. decembra od 12:45 do 13:45 časova. Ceo događaj ”Dan otvorenih vrata” na programu je od 11 do 16 časova.

Stalne aktivnosti tokom decembra

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca novembra konsultacije se održavaju svakog četvrtka (5, 12, 19. i 26. decembar) u periodu od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus (Terazije 39, I sprat, Beograd). Za učenike koji nisu iz Beograda, razgovori se odvijaju putem Skajpa, utorkom (3, 10, 17. i 24. decembar).

Za prijavu na individualne konsultacije je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

 

Registracija OID i PIC broja – praktične sesije

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje po prvi put planiraju da učestvuju u Erazmus+ projektima, na radionici će, uz podršku i vođenje, moći da registruju OID ili/i PIC broj – jedinstvene identifikatore koji se koriste prilikom popunjavanja prijava projekata u okviru Erazmus+ programa.

Sesije se održavaju 4, 11, 18. i 25. decembra od 12 do 13 časova.

Za učešće na sesijama nije potrebna prijava, a potrebno je pripremiti osnovne podatke o organizaciji (kontakt podaci, matični broj, PIB, kontakt osoba) i poneti sa sobom laptop ili tablet.

 

 

 

Facebook live chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus i iz prve ruke dobiju željene informacije, pored mejla i telefona, na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16-17 časova i svakog petka od 12-13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete posetiti Informativni centar Fondacije Tempus svakog radnog dana od 10 do 18 časova na adresi Terazije 39/I, Beograd, kao i kontaktirati putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.