Активности Информативног центра Фондације Темпус у децембру 2019. године

Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током децембра 2019. године организује догађаје:

Догађаји и активности изван Инфо центра

  • Презентација: Могућности за мобилност студената кроз Еразмус+ програм, Француски институт у Србији, Београд, 6. децембар, 12:45-13:45 часова

Среда, 4. децембар

Вебинар за родитеље: Како подржати дете у процесу доношења одлуке о избору занимања

Током овог вебинара родитељи ће имати прилику да сазнају за које кораке у избору средње школе / студијског програма / занимања је посебно важна њихова подршка и на који начин могу да подрже своју децу у припреми завршног/пријемног испита.

Вебинар се одржава у среду 4.12.2019. у 17.00 часова.

За пријаву за учешће на вебинару потребно је попунити кратак регистрациони формулар, а рок за пријаву је уторак 3.12.2019. до 17 часова.

Уторак, 10. децембар (презентација) и четвртак, 12. децембар (вебинар)

Еразмус+ пројекти мобилности у области општег, стручног и образовања одраслих 

Једночасовна презентација и вебинар су намењени запосленима у основним и средњим школама, предшколским и установама за образовање одраслих, заинтересованим за учешће у Еразмус+ проjектима мобилности у актуелном конкурсном року (5. фебруар 2020. године). Током догађаја, учесници ће се упознати са овим типом пројеката, кроз које су могући боравци у европским земљама у сврху стручног и професионалног усавршавања.

Презентацијa се одржава у уторак, 10. децембра, од 17 до 18 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус (пријаве до 10.12. у 14 часова).

Вебинар се одржава у четвртак, 12. децембра, од 13 до 14 часова (пријаве до 12.12. у 11 часова).

За пријаву на догађај је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

Петак, 13. децембар (презентација) и понедељак, 16. децембар (вебинар)

Europass и Eurodesk – европски алати и ресурси за представљање и мобилност студената и младих

Презентација и вебинар исте садржине намењени су свим младима и особама које раде са младима (омладинским радницима),  као и осталим заинтересованим за Europass и Eurodesk алате и ресурсе које могу користити у сврху информисања о могућностима за мобилност, као и бољег представљања приликом самог пријављивања за мобилност и стипендије. Eurodesk мрежа пружа информације о могућностима за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству, док су Europass биографија (CV) и језички пасош алати за представљање знања и вештина препознатљиви широм Европе.

Презентација се одржава у петак, 13. децембра у 17 часова, у просторијама Информативног центра Фондације Темпус.

Вебинар се одржава у понедељак, 16. децембра у 16 часова.

За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар.

Среда, 18. децембар

Вебинар за ученике: Истражи своје каријерне опције

У оквиру овог интерактивног предавања ученици креирају своје каријерне опције кроз низ практичних вежби.

Вебинар се одржава у среду, 18.12.2019. у 12:30.

Наставници могу да пријаве и организују учешће групе својих ученика као део редовних школских активности (нпр. час одељенског старешине, активности тима за каријерно вођење и саветовање).

За пријаву за учешће на вебинару потребно је попунити кратак регистрациони формулар, а рок за пријаву је уторак, 17.12.2019. до 15 часова.

Среда, 18. децембар

Вебинар: Студирај у Србији

Фондација Темпус организује вебинар у среду, 18. децембра, са почетком у 17 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији.

Током трајања вебинара, учесници ће сазнати основне информације о високом образовању у Србији и како да претраже доступне акредитованe високошколске установе и програме користећи каталог Study in Serbia, као и главне информације о њима (ниво студија, трајање програма, град и сл). На вебинару ће бити речи и о процедурама уписа и добијања визе, временском оквиру за пријаве и полагање пријемних испита, а учесници ће бити у прилици и да добију одговоре на питања у вези са животом у Србији.

Вебинар се одржава на енглеском језику, а заинтересовани страни студенти се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 18. децембра у 14 часова.

Уторак, 24. децембар

Радионица: Како написати добар CV?

Радионица је намењена ученицима средњих школа, а посебно онима који након средње школе желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за упис и/или пријаве за стипендију. Кроз ову бесплатну радионицу, ученици ће сазнати:

  • из којих делова се састоји добар ЦВ,
  • који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу,
  • зашто је важна самопроцена вештина,
  • које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи,
  • корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата.

Радионица ће се одржати у уторак, 24. децембра од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За радионицу се могу пријавити директно ученици или их могу пријавити њихове разредне старешине или наставници слањем мејла Europass националном центру попуњавањем регистрационог формулара најкасније до понедељка, 23. децембра до 12 часова.

Догађаји и активности изван Инфо центра

Петак, 6. децембар

Презентација: Могућности за мобилност студената кроз Еразмус+ програм

Информативни центар Фондације Темпус ће у оквиру ”Дана отворених врата” у организацији Француског института у Србији, одржати презентацију о могућностима за учешће студената у стипнедираним Еразмус+ студентским разменама и Еразмус Мундус заједничким мастер програмима, како у Француској тако и другим земљама, које су доступне студентима из Србије.

Презентације се одржава у седишту Француског института у Београду (Змај Јовина 11), 6. децембра од 12:45 до 13:45 часова. Цео догађај ”Дан отворених врата” на програму је од 11 до 16 часова.

Сталне активности током децембра

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца новембра консултације се одржавају сваког четвртка (5, 12, 19. и 26. децембар) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус (Теразије 39, I спрат, Београд). За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа, уторком (3, 10, 17. и 24. децембар).

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

 

Регистрација OID и PIC броја – практичне сесије

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које по први пут планирају да учествују у Еразмус+ пројектима, на радионици ће, уз подршку и вођење, моћи да региструју OID или/и PIC број – јединствене идентификаторе који се користе приликом попуњавања пријава пројеката у оквиру Еразмус+ програма.

Сесије се одржавају 4, 11, 18. и 25. децембра од 12 до 13 часова.

За учешће на сесијама није потребна пријава, а потребно је припремити основне податке о организацији (контакт подаци, матични број, ПИБ, контакт особа) и понети са собом лаптоп или таблет.

 

 

 

Facebook live chat

Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/I, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.