Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u avgustu 2020. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom avgusta 2020. godine organizuje događaje:

 

 

Četvrtak, 5. avgust

Vebinar: Omladinske razmene i volontiranje kroz programe EU

Vebinar je namenjen mladima (od 13 do 30 godina), osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), kao i svim zainteresovanim koji žele da saznaju više o međunarodnim omladinskim razmenama kroz Erazmus+ program i mogućnostima za volontiranje kroz novi program Evropske unije – Evropsku inicijativu za solidarnost.

Vebinar se održava u sredu, 5. avgusta u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak registracioni formular do 5. avgusta u 12 časova.

 

Sreda, 12. avgust

Vebinar: Eurodesk – konkursi i prilike za mobilnost studenata i mladih

Vebinar je namenjen svim studentima, mladima i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koji su zainteresovani da saznaju više o prilikama za mobilnost studenata i mladih u Evropi i drugim korisnim aktuelnim informacijama na tu temu. Učesnici će se upoznati sa Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu, kao i Evropskim omladinskim portalom.

Vebinar se održava u sredu, 12. avgusta u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 12. avgusta u 12 časova.

 

 

Utorak, 25. avgust

Vebinar: Erazmus+ platforme i mreže za profesionalno usavršavanje nastavnika

Vebinar je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih.

Prisutni će biti u prilici da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavanje i povezivanje sa kolegama širom Evrope putem Erazmus+ platformi i mreža (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus+ projektima.

Vebinar se održava 25. avgusta, od 16 do 17 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular najkasnije do 25. avgusta u 12 časova.

 

 

 

Četvrtak, 27. avgust

Vebinar: Erasmus+ project results – pretraga baze odobrenih projekata i organizacija

Vebinar je pre svega namenjen predstavnicima organizacija i ustanova u oblasti obrazovanja, mladih i sporta koji planiraju da u narednom ciklusu učestvuju u prijavama Erazmus+ projekata ili saznaju i koriste rezultate sprovedenih projekata, ali i predstavnicima ostalih organizacija i ustanova, kao i pojedincima koji žele da saznaju više o Erasmus+ project results –platformi svih do sada odobrenih Erazmus+ projekata.

Učesnici vebinara će moći da saznaju šta sve sadrži ova platforma, kako se vrši pretraga projekata i organizacija koje su u njima učestvovale i na taj način je iskoriste je kao inspiraciju za svoje buduće projekte i potragu za partnerskim organizacijama.

Vebinar se održava u četvrtak, 27. avgusta u 16 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular do 27. avgusta u 12 časova.

 

 

Petak, 28. avgust

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u petak, 28. avgusta, sa početkom u 16 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će biti informisani o visokom obrazovanju u Srbiji i dostupnim akreditovanim visokoškolskim ustanovama i programima. Osim toga, učesnici će dobiti najvažnije informacije o studiranju u Srbiji (nivo studija, trajanje studija, jezik izvođenja nastave itd). Na vebinaru će detaljnije biti predstavljen katalog Study in Serbia i biće objašnjene procedure upisa, vremenski okvir za prijave i polaganje prijemnih ispita, a učesnici će biti u prilici da dobiju odgovore i na pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Vebinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresovani strani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do 28. avgusta u 12 časova.

 

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.