Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u junu 2020.

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom juna 2020. godine organizuje događaje:

· Vebinar: CEEPUS razmene za studente i akademsko osoblje – novi konkursni rok, 4. jun, 16-17 časova

· Vebinar: Erazmus+ platforme i mreže za profesionalno usavršavanje nastavnika, 9. jun, 15-16 časova

· Vebinar: Prilike i inicijative za mlade i studente – Eurodesk opportunity finder i Erazmus+ virtualne razmene, 11. jun, 16-17 časova

· Vebinar: Izbor srednje škole, 12. jun, 12.30-13.15 časova

· Vebinar: Resursi za pisanje Erazmus+ projekata, 19. jun, 13-14 časova

· Vebinar: Aktivnosti i resursi Fondacije Tempus za podršku karijernom vođenju i savetovanju u školama, 24. jun, 13-14 časova

· Vebinar: Studiraj u Srbiji, 30. jun, 16-17 časova

· Individualne konsultacije: Šta da radim posle mature? 4, 11, 18, 25. jun, 14-17 časova

 

Četvrtak, 4. jun Vebinar: CEEPUS razmene za studente i akademsko osoblje – novi konkursni rok

Imajući u vidu da je početkom maja otvoren konkurs za prijavljivanje za razmene unutar CEEPUS mreža za 2020/2021. godinu, Fondacija Tempus – Nacionalna CEEPUS kancelarija organizuje vebinar u cilju informisanja svih zainteresovanih studenata i predavača sa državnih visokoškolskih ustanova u Srbiji o mogućnostima i načinu prijave za CEEPUS mobilnosti.

CEEPUS je srednjeevropski program univerzitetske razmene koji studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih usta-nova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama srednje i jugoistočne Evrope.

Vebinar se održava u četvrtak, 4. juna u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular do 4. juna u 12 časova.

 

Utorak, 9. jun Vebinar: Erazmus+ platforme i mreže za profesionalno usavršavanje nastavnika

Vebinar je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih. Prisutni će biti u prilici da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavanje i povezivanje sa kolegama širom Evrope putem Erazmus+ platformi i mreža (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus+ projektima.

Vebinar se održava 9. juna, od 15 do 16 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular najkasnije do 9. juna u 10 časova.

 

Četvrtak, 11. jun Vebinar: Prilike i inicijative za mlade i studente – Eurodesk opportunity finder i Erazmus+ virtualne razmene

Vebinar je namenjen svim studentima, mladima i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koji su zainteresovani da saznaju više o prilikama i inicijativa za mlade u inostranstvu. Učesnici će se upoznati sa Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu.

Na vebinaru će takođe biti reči i o Erazmus+ virtualnim razmenama koje nude mogućnost mladima i studentima iz Srbije da, kroz različite onlajn aktivnosti sa mladima i studentima iz drugih zemalja Evrope i južnog Mediterana unaprede svoje kompetencije i razviju interkulturalne veštine.

Vebinar se održava u četvrtak, 11. juna u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 11. juna u 13 časova.

 

Petak, 12. jun Vebinar: Izbor srednje škole

Vebinar, koji se održava 12. juna 2020. godine od 12.30 do 13.15 časova, namenjen je učenicima 8. razreda osnovnih škola, kao podrška pri razmišljanju o srednjim školama (obrazovnim profilima) i njihovom rangiranju prilikom sastavljanja liste želja. Pored postavljanja čestih pitanja i dilema sa kojima se mali maturanti susreću dok razmišljaju o izboru srednje škole, biće predstavljene praktične smernice za donošenje odluke o narednom nivou obrazovanja. Prijavljivanje se vrši do 11. juna u 12 časova popunjavanjem prijavnog formulara.

 

Petak, 19. jun Vebinar: Resursi za pisanje Erazmus+ projekata

Vebinar je namenjen predstavnicima svih vrsta organizacija i ustanova aktivnih u oblasti obrazovanja, mladih i sporta koji planiraju da u budućem periodu učestvuju u pisanju i podnošenju prijava Erazmus+ projekata. Učesnici vebinara će moći da saznaju koje sve besplatne resurse Fondacije Tempus i Evropske komisije mogu da iskoriste prilikom osmišljavanja i pisanja Erazmus+ projekata.

Između ostalog, biće reči o informacijama dostupnim na sajtu Erazmus+ programa u Srbiji, prezentacijama, video tutorijalima, vodiču za Erazmus+ program, platformi Erasmus+ project results, kao i o aktivnostima podrške Fondacije Tempus u toku trajanja konkursa (info dani, radionice za pisanje projekata, konsultacije).

Vebinar se održava u petak, 19. juna u 13 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular do 19. juna u 10 časova.

 

Sreda, 24. jun Vebinar: Aktivnosti i resursi Fondacije Tempus za podršku karijernom vođenju i savetovanju u školama

Vebinar ima za cilj informisanje o dostupnim resursima i aktivnostima Euroguidance i Europass centara Fondacije Tempus koji služe stručnom usavršavanju nastavnika, stručnih saradnika i drugih zaposlenih u osnovim i srednjim školama i aktivnih u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, uključujući akreditovane obuke, bazu obrazovnih mogućnosti, aktivnosti u okviru upisne kampanje i slično.

Vebinar se održava u sredu, 24. juna 2020. godine u 13 časova, a prijava je otvorena putem registracionog formulara do 24. juna u 10 časova.

 

Utorak, 30. jun Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u utorak, 30. juna, sa početkom u 16 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji. Tokom trajanja vebinara, učesnici će biti informisani o visokom obrazovanju u Srbiji i dostupnim akreditovanim visokoškolskim ustanovama i programima. Osim toga, učesnici će dobiti najvažnije informacije o studiranju u Srbiji (nivo studija, trajanje studija, jezik izvođenja nastave itd).

Na vebinaru će detaljnije biti predstavljen katalog Study in Serbia i biće objašnjene procedure upisa, vremenski okvir za prijave i polaganje prijemnih ispita, a učesnici će biti u prilici da dobiju odgovore i na pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Vebinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresovani strani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do 30. juna u 13 časova.

 

Stalne aktivnosti tokom juna

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca juna, konsultacije se održavaju isključivo onlajn, putem Skajpa, svakog četvrtka (4, 11, 18, 25. jun) u periodu od 14 do 17 časova. Za prijavu na individualne konsultacije je potrebno popuniti kratak registracioni formular.

 

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.