Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u oktobru 2018. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom oktobra 2018. godine, organizuje niz događaja:

 

Petak, 12. oktobar

Erazmus+ projekti i mobilnost nastavnika

Događaj je namenjen predstavnicima škola, predškolskih i ustanova za obrazovanje odraslih koji žele da saznaju više o Erazmus+ projektima koji omogućavaju finansiranje mobilnosti nastavnog i administrativnog osoblja u evropskim zemljama zarad profesionalnog usavršavanja.

Prezentacija se održava u petak, 12. oktobra od 12:30 do 13:30 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus.

Više informacija i registracioni formular možete naći ovde.

 

Petak, 12. oktobar

Kako na studentsku razmenu? 10 stvari koje treba da znaš o Erazmus+ mogućnostima

Događaj je namenjen studentima visokoškolskih ustanova u Srbiji koji su zainteresovani da jedan deo svojih studija provedu na stipendiranoj studentskoj razmeni u okviru programa Erazmus+.

Prezentacija se održava u petak, 12. oktobra od 18 do 19 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus.

Više informacija i registracioni formular možete naći ovde.

 

Ove aktivnosti održavaju se u okviru inicijative Erasmus days, koja obuhvata više od 550 različitih događaja namenjenih upoznavanju šire javnosti sa mogućnostima i rezultatima Erazmus+ programa, koji se, u toku dva dana (12. i 13. oktobra), sprovode sinhronizovano u više od 25 evropskih zemalja.

 

Ponedeljak, 29. oktobar

Vebinar za studente i mlade: Kako do Erazmus+ mobilnosti?

Vebinar je namenjen studentima, ali i svim mladima (do 30 godina) koji žele da saznaju najvažnije informacije o mogućnostima za mobilnost kroz Erazmus+ program, poput studentskih razmena, celokupnih master studija, volontiranja mladih i omladinskih razmena. Više informacija i registracioni formular možete naći ovde.

 

Sreda, 31. oktobar

Registracija PIC broja: praktična sesija

Predstavnici organizacija i institucija koje planiraju da po prvi put učestvuju u Erazmus+ projektima na sesiji će, uz podršku i vođenje, moći da registruju PIC broj – jedinstveni identifikacioni kod potreban za učešće u programu Erazmus+. Sesija se održava u sredu, 31. oktobra od 12 do 13 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus.

Za učešće na sesiji nije potrebna prijava, a potrebno je pripremiti osnovne podatke o organizaciji (kontakt podaci, matični broj, PIB, kontakt osoba) i poneti sa sobom laptop ili tablet.

 

Petak, 2. novembar

Prezentacija: Erazmus+ mreže i platforme za profesionalno usavršavanje nastavnika

Događaj je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim i ustanovama za obrazovanje odraslih, koji, nezavisno od Erazmus+ projekata, žele da se usavršavaju i povezuju sa kolegama u Evropi putem Erazmus+ platforma i mreža: eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice. Prezentacija se održava u petak, 2. novembra od 17 do 18 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus.

Više informacija i registracioni formular možete naći ovde.

 

Ove aktivnosti održavaju se u okviru Erazmus+ nedelje (29. oktobar – 2. novembar 2018.), a namenjene su zaposlenima u školama i predškolskim ustanovama, praktičarima i edukatorima u obrazovanju odraslih, studentima i mladima (uzrasta 13-30 godina) i drugim zainteresovanima za učešće u Erazmus+ programu.

 

Utorak, 23. oktobar

Moja Erazmus+ mobilnost – iskustva nastavnika iz Srbije

Prezentacija i razgovor su namenjeni svima onima koji žele da iz ličnog iskustva saznaju kako izgleda jedna mobilnost kroz Erazmus+ program, koje sve aktivnosti ona obuhvata i zašto je značajna za nastavnika lično, ali i za celu školu. Događaj se održava u utorak, 23. oktobra u 18 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus, a svoja iskustva mobilnosti kroz Erazmus+ program sa kolegama će podeliti nastavnici koji su nedavno boravili na mobilnosti u partnerskim školama u Evropi.

Više informacija i registracioni formular možete naći ovde.

 

Četvrtak, 25. oktobar

Koraci u donošenju odluke o izboru srednje škole i studija

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje predavanje namenjeno učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, ali i svim drugim zainteresovanima, u cilju podrške pri donošenju odluke o nastavku obrazovanja.

Predavanje se održava u četvrtak, 25. oktobra u 18 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus.

Više informacija i registracioni formular možete naći ovde.

 

Događaji i aktivnosti izvan Info centra

 

Četvrtak, 4. oktobar

Sajam stipendija Univerziteta u Nišu

Tokom sajamskog programa, u zgradi Rektorata Univerziteta u Nišu, Info centar Fondacije Tempus predstaviće mogućnosti za mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja kroz programe Erazmus+ i CEEPUS, putem prezentacije i promotivnog štanda (10-12 časova).

 

Utorak, 16. oktobar

Sajam stipendija Univerziteta u Beogradu

Tokom prvog dana sajamskog programa, u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu, Info centar Fondacije Tempus predstaviće mogućnosti za mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja kroz programe Erazmus+ i CEEPUS, putem promotivnog štanda (10:30-15:30 časova).

 

Stalne aktivnosti tokom oktobra

 

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca oktobra konsultacije se održavaju svakog četvrtka (4.10, 11.10, 18.10, 25.10) u periodu od 14 do 17 časova u prostorijama Info Centra Fondacije Tempus (Terazije 39, Beograd). Za učenike koji nisu iz Beograda razgovori se odvijaju putem skajpa.

Više informacija i registracioni formular za zakazivanje konsultacija nalaze se ovde.

 

Facebook live chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus i iz prve ruke dobiju željene informacije, pored mejla i telefona, na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Cvake srede od 16-17 časova i svakog petka od 12-13 časova,  predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Svi zainteresovani koji žele da se informišu o mogućnostima koje su im na raspolaganju kroz Erazmus+ i CEEPUS programe i drugim aktivnostima Fondacije Tempus, u navedenim terminima mogu dobiti sve potrebne informacije slanjem poruke na Facebook stranici Fondacija Tempus.

 

Za sve dodatne informacije možete posetiti Informativni centar Fondacije Tempus svakog radnog dana od 10 do 18 časova na adresi Terazije 39/I, Beograd, kao i kontaktirati putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.