Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u novembru 2019. godine

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u sklopu svog mesečnog programa aktivnosti tokom novembra 2019. godine, organizuje događaje:

 

Četvrtak, 7. novembar

Prezentacija: Erazmus Mundus zajednički master programi – iz prve ruke

Prezentacija je namenjena svim aktuelnim i svršenim studentima, koji žele da se informišu o mogućnosti za konkurisanje za upis na celokupne stipendirane master studije na nekom od Erazmus Mundus zajedničkih master programa u akademskoj 2020/2021. godini.

Na događaju će između ostalog biti reči o katalogu dostupnih master programa, uslovima i načinu prijave, najčešće traženoj dokumentaciji, kao i obuhvatu stipendija. Prisutni će takođe imati priliku da od alumnistkinje programa saznaju više o toku prijave, selekcije i studiranja na jednom od zajedničkih master programa.

Prezentacija se održava u četvrtak, 7. novembra od 17 do 18 časova u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus (Terazije 39/I, Beograd).

Za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular najkasnije do 7. novembra u podne.


Sreda, 13. novembar

Mogućnosti za mobilnost studenata kroz Erazmus+ program

U okviru Erazmus+ nedelje, u sredu 13. novembra od 12 do 13 časova, Informativni centar organizuje vebinar namenjen sadašnjim i budućim studentima na državnim i privatnim visokoškolskim ustanovama iz Srbije, kao i svim drugim zainteresovanima za mogućnosti učestvovanja u stipendiranim studentskim razmenama na svim nivoima studija (osnovnim, master i doktorskim), kao i na stipendiranim celokupnim master studijama (Erazmus Mundus zajednički master programi).

Zainteresovani za ovaj događaj se mogu prijaviti putem ovog registracionog formulara  do 13.11.2019. u 10 časova.


Utorak, 19. novembar

Vebinar za učenike: Upoznaj zanimanja

Fondacija Tempus – Nacionalni Euroguidance centar organizuje interaktivno predavanje putem interneta u okviru kog će učenici imati priliku da saznaju na koje načine mogu da prikupe informacije o zanimanjima, fakultetima kao i da opišu karakteristike zanimanja i studijskih programa koji su njima važni i značajni.

Učenici se mogu prijaviti samostalno, a takođe nastavnici mogu da prijave i organizuju učešće grupe svojih učenika kao deo redovnih školskih aktivnosti.

Vebinar se održava u utorak, 19.11.2019. u 12.30 časova, u trajanju od 45 minuta, a prijava je otvorena putem ovog registracionog formulara do 18.11.2019. u 15 časova. Učesnicima je potreban samo računar sa stabilnom internet vezom, a vebinar mogu pratiti bez obzira na mesto gde se nalaze.


Sreda, 20. novembar (vebinar) i četvrtak, 21. novembar (prezentacija)

Erazmus+ projekti u oblasti opšteg, stručnog i obrazovanja odraslih 

Jednočasovni vebinar i prezentacija su namenjeni zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim i ustanovama za obrazovanje odraslih, zainteresovanim za učešće u Erazmus+ projektima u predstojećem konkursnom roku. Tokom događaja, učesnici će se upoznati sa Erazmus+ projektima mobilnosti i strateških partnerstava, kroz koje je moguće povezanje i saradnja sa kolegama iz Evrope, kao i kako da takve projekte koriste za stručno i profesionalno usavršavanje i razvoj svoje ustanove.

Vebinar se održava u sredu, 20. novembra, od 13 do 14 časova.

Prezentacija se održava u četvrtak, 21. novembra, od 17 do 18 časova, u prostorijama Informativnog centra Fondacije Tempus.

Za prijavu na događaj je potrebno popuniti kratak registracioni formular.


Četvrtak, 28. novembar

Radionica: Kako napisati dobar CV?

Radionica je namenjena učenicima srednjih škola, a posebno onima koji nakon srednje škole žele da stupe u svet rada ili im je CV potreban kao deo prijave za upis i/ili prijave za stipendiju. Kroz ovu besplatnu radionicu, učenici će saznati:

  • iz kojih delova se sastoji dobar CV,
  • koji su podaci koji se navode u svakom od obaveznih delova i koja je mera u njihovom navođenju,
  • zašto je važna samoprocena veština,
  • koje su najčešće greške pri sastavljanju biografije i kako ih izbeći,
  • korisne savete bazirane na iskustvu onih koji vrše odabir kandidata.

Radionica će se održati u četvrtak, 28. novembra od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus. Za radionicu se mogu prijaviti direktno učenici ili ih mogu prijaviti njihove razredne starešine ili nastavnici popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do utorka, 26. novembra do 15 časova.


Petak, 29. novembar

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u petak, 29. novembra, sa početkom u 15 časova, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će saznati osnovne informacije o visokom obrazovanju u Srbiji i kako da pretraže dostupne akreditovane visokoškolske ustanove i programe koristeći katalog Study in Serbia, kao i glavne informacije o njima (nivo studija, trajanje programa, grad i sl). Na vebinaru će biti reči i o procedurama upisa i dobijanja vize, vremenskom okviru za prijave i polaganje prijemnih ispita, a učesnici će biti u prilici i da dobiju odgovore na pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Vebinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresovani strani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara najkasnije do 29. oktobra u 11 časova.


Stalne aktivnosti tokom novembra

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. Tokom meseca novembra konsultacije se održavaju svakog četvrtka (7, 14, 21. i 28. novembar) u periodu od 14 do 17 časova u prostorijama Info centra Fondacije Tempus (Terazije 39, I sprat, Beograd). Za učenike koji nisu iz Beograda, razgovori se odvijaju putem Skajpa.

Za prijavu na individualne konsultacije je potrebno popuniti kratak registracioni formular.


S
reda, 6, 20. i 27. novembar

Registracija OID i PIC broja – praktične sesije

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje po prvi put planiraju da učestvuju u Erazmus+ projektima, na radionici će, uz podršku i vođenje, moći da registruju OID ili/i PIC broj – jedinstvene identifikatore koji se koriste prilikom popunjavanja prijava projekata u okviru Erazmus+ programa.

Sesije se održavaju 6, 20. i 27. novembra od 12 do 13 časova.

Za učešće na sesijama nije potrebna prijava, a potrebno je pripremiti osnovne podatke o organizaciji (kontakt podaci, matični broj, PIB, kontakt osoba) i poneti sa sobom laptop ili tablet. 


Facebook live chat

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete Informativni centar Fondacije Tempus i iz prve ruke dobiju željene informacije, pored mejla i telefona, na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16-17 časova i svakog petka od 12-13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete posetiti Informativni centar Fondacije Tempus svakog radnog dana od 10 do 18 časova na adresi Terazije 39/I, Beograd, kao i kontaktirati putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.