Održan međusektorski sastanak „Prva iskustva u sprovođenju decentralizovanih Erazmus+ projekata za škole, mlade i obrazovanje odraslih“

U cilju praćenja Erazmus+ projekata, povezivanja učesnika, kao i razmene iskustava između različitih institucija i sektora, Fondacija Tempus, uz podršku Ambasade Bugarske je 2. jula u Nišu organizovala međusektorski sastanak projekata „Prva iskustva u sprovođenju decentralizovanih Erazmus+ projekata za škole, mlade i obrazovanje odraslih.

 

Njegova Ekselencija, ambasador Republike Bugarske gospodin Radko Vlajkov, otvorio je događaj i prisutnima govorio o važnosti saradnje u obrazovanju, kao i podršci koju Bugarska pruža Srbiji kroz ovaj, ali i brojne druge projekte. Za učesnike na projektima, ovo je bila prilika da prezentuju svoje aktivnosti, da se povežu, razmene iskustva i uče od drugih institucija i sektora.

Na sastanku se okupilo preko 130 predstavnika finansiranih projekata iz oblasti opšteg obrazovanja i škola, stručnog obrazovanja i obuka, obrazovanja odraslih, kao i oblasti mladih, obuhvaćenih kako Nacionalnim pozivom za 2017. godinu, tako i najnovijim, Nacionalnim pozivom za 2018. godinu, ali i sve ostale zainteresovane institucije.

Na sastanku su održane prezentacije i panel diskusije u vezi sa važnim aspektima sprovođenja projekata. Predstavnici škole za osnovno i srednje obrazovanje ”14. oktobar” iz Niša, prezentovali su Evropski razvojni plan svoje institucije, ”Srednja ekonomska škola” iz Sombora predstavila je korake preduzete tokom pripreme za mobilnost, dok je svoje aktivnosti širenja rezultata projekta prezentovalo udruženje ”Prostor” iz Beograda.

U okviru panel diskusija, o mobilnosti učenika govorile su tri srednje stručne škole, Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju iz Beograda, Politehnička škola iz Kragujevca i Ekonomsko trgovinska škola iz Novog Pazara. O sprovođenju mobilnosti govorilo se tokom panela u kome su učestovale Škola za osnovno obrazovanje odraslih iz Sombora, udruženje ”Bazaart” iz Beograda, Predškolska ustanova Čukarica iz Beograda i udruženje ”Mladi istraživači Srbije” iz Beograda.

Prezentacije:

 

Počinje prijavljivanje za CEEPUS freemover razmene

Pored aktuelne mogućnosti apliciranja za razmene kroz CEEPUS mreže za letnji semestar, u periodu od 1. jula do 30. novembra studenti i nastavno osoblje sa državnih visokoškolskih ustanova koje nisu deo neke CEEPUS mreže mogu se prijaviti kao freemoveri za razmenu na visokoškolskoj ustanovi u nekoj od CEEPUS država-članica u akademskoj 2018/19. godini.

Kandidati samostalno istražuju i utvrđuju svoje mogućnosti za razmenu na partnerskim institucijama pretraživanjem CEEPUS mreža i utvrđuju da li se mogu prijaviti kao freemoveri ili kao kandidati unutar mreža. Mreže se pretražuju prema visokoškolskoj instituciji i odgovarajućoj akademskoj godini, a na osnovu samog naziva mreže može se pretpostaviti u kojoj (naučnoj) oblasti se ona sprovodi. Apliciranje se vrši isključivo elektronskim putem, ispunjavanjem i slanjem online prijave preko CEEPUS platforme. Treba imati u vidu da veliki broj CEEPUS zemalja (zavisno od svojih internih procedura i uvida u kvotu) freemover kandidate prihvata prevashodno tokom letnjeg semestra. Bliže informacije o realizaciji freemover mobilnosti u konkretnoj zemlji mogu da pruže osobe zaposlene u Nacionalnoj CEEPUS kancelariji države u kojoj se želi boraviti, čiji kontakti su dostupni ovde.

Potrebna dokumentacija

Freemover studenti i predavači uz svoju elektronsku prijavu prilažu prihvatno pismo koje samostalno obezbeđuju i koje popunjava institucija prijema; takođe, studenti u aplikaciju treba da dodaju i dva pisma preporuke napisana od strane predavača sa matičnih institucija. Primerci ovih dokumenata mogu se preuzeti u odeljku često postavljanih pitanja na CEEPUS sajtu (Applying for a CEEPUS grant/Uploading documents).

Kategorije

Prilikom kreiranja elektronske aplikacije na CEEPUS sajtu, kandidati se mogu prijaviti u okviru jedne od sledećih kategorija:

  • Student (za boravke duže od 3 meseca u cilju ostvarivanja kreditne mobilnosti);
  • Short-term student (npr. istraživanja za završni rad/disertaciju kraća od 3 meseca);
  • Short-term excursion (npr. letnje/zimske škole u trajanju do 6 dana).
  • Teacher– nastavno osoblje se uvek prijavljuje u okviru ove kategorije, bez obzira da li se radi o kraćim predavačkim aktivnostima na letnjim školama ili o npr. jednomesečnom boravku na partnerskoj instituciji. Predavači treba da realizuju najmanje 6 predavačkih sati po radnoj nedelji boravka, a nastavni plan i broj časova na partnerskoj instituciji bliže se pojašnjava u motivacionom delu prijave kandidata.

Zainteresovani studenti i predavači treba da u motivacionom delu prijave objasne akademsku svrhu boravka na određenoj instituciji, u skladu s kategorijom u okviru koje se kandidat prijavio.

Rok za prijavljivanje za kandidate unutar mreža za letnji semestar – 31. oktobar.

Zaključno sa 31. oktobrom trajaće i prijavljivanje studenata i nastavnog osoblja sa državnih visokoškolskih ustanova koje učestvuju u nekoj CEEPUS mreži, i to za razmene u letnjem semestru 2017/18. godine. Kandidati samostalno istražuju svoje mogućnosti za mobilnost na partnerskim institucijama pretraživanjem CEEPUS mreža i utvrđuju da li se mogu prijaviti kao kandidati unutar mreža ili kao freemoveri.

Dodatne informacije o CEEPUS programu

Srednjoevropski program univerzitetske razmene (CEEPUS) sprovodi se u članicama programa iz srednje i jugoistočne Evrope.  Za bliže pojedinosti o CEEPUS programu, uključujući uslove i dodatne informacije o prijavi, možete pogledati našu brošuru (strane 14-18 posvećene su CEEPUS programu), CEEPUS  odeljak na našem sajtu ili konsultovati CEEPUS glavni portal, naročito odeljak FAQ.

Važno obaveštenje o aktivnostima Fondacije Tempus

U sklopu podrške razvoju sektora obrazovanja i učešća u Erazmus+ programu, Fondacija Tempus zaposlenima u obrazovnim i omladinskim organizacijama i institucijama pruža podršku kroz organizovanje info dana, radionica, seminara, konferencija, vebinara i konsultacijama koje organizujemo tokom cele godine.

Želimo da naglasimo da je Fondacija Tempus jedini zvanični predstavnik Erazmus+ programa u Srbiji i stoga je u mogućnosti ne samo da sprovodi program, već i da nizom aktivnosti priprema učesnike za pisanje projekata i pomaže u procesu sprovođenja celokupnog toka projekata.

Sve aktivnosti Fondacije Tempus su besplatne i to su jedine aktivnosti koje Fondacija Tempus podržava i iza kojih stoji. Sve druge obuke koje vam mogu biti ponuđene, pogotovo one koje se naplaćuju, nemaju veze sa Erazmus+ programom i Fondacijom Tempus.

Informacije o aktivnostima Fondacije Tempus možete pronaći na sajtovima erasmusplus.rs i tempus.ac.rs, kao i u okviru vesti koje se prosleđuju putem zvaničnih mejlova i mejling lista FT.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti mejlom, telefonom ili doći u Informativni Centar Fondacije Tempus na Terazijama 39 (I sprat) svakog radnog dana od 10 do 18 časova.

Poziv na međusektorski sastanak projekata „Prva iskustva u sprovođenju decentralizovanih Erazmus+ projekata za škole, mlade i obrazovanje odraslih“

U cilju praćenja projekata, ali i povezivanja učesnika na projektima, kao i razmene iskustava između institucija i sektora, Fondacija Tempus uz podršku Ambasade Bugarske organizuje međusektorski sastanak projekata „Prva iskustva u sprovođenju decentralizovanih Erazmus+ projekata za škole, mlade i obrazovanje odraslih“ 2. jula u Nišu u hotelu Tami Residence. Za učesnike na projektima, ovo je prilika da prezentuju svoje aktivnosti, da se povežu, razmene iskustva i uče od drugih institucija i sektora.

Na ovom sastanku će se okupiti predstavnici finansiranih projekata iz oblasti opšteg obrazovanja i škola, stručnog obrazovanja i obuka, obrazovanja odraslih, kao i oblasti mladih, obuhvaćenih kako Nacionalnim pozivom za 2017. godinu, tako i najnovijim, Nacionalnim pozivom za 2018. godinu, ali i sve ostale zainteresovane institucije.

Na sastanku ćete moći da prisustvujete prezentacijama i panel diskusijama koje se tiču važnih aspekata sprovođenja projekata, a na kojima će predstavnici institucija koje su uspešno organizovale aktivnosti podeliti svoja iskustva.

Za međusektorski sastanak projekata se možete prijaviti isključivo popunjavanjem registracionog formulara, najkasnije do nedelje 24. juna 2018. godine u 23.59h. Ukoliko biste želeli da sastanku prisustvuje više osoba iz Vaše institucije, potrebno je da se svaka od njih zasebno prijavi. O statusu svoje prijave svi će biti obavešteni ubrzo po zatvaranju poziva.

Prednost pri izboru će imati predstavnici finansiranih projekata iz oblasti opšteg obrazovanja i škola, stručnog obrazovanja i obuka, obrazovanja odraslih, kao i oblasti mladih, obuhvaćenih kako Nacionalnim pozivom za 2017. godinu, tako i najnovijim, Nacionalnim pozivom za 2018. godinu, kao i predstavnici iz regiona  jugoistočne Srbije.

Učesnicima koji iz drugih mesta dolaze u Niš na monitoring sastanak biće nadoknađeni putni troškovi u visini povratne autobuske karte.

Za sva dodatna pitanja i nedoumice obratite se Grupi za škole, predškolske ustanove i obrazovanje odraslih Fondacije Tempus putem mejla schools-vet@tempus.ac.rs i telefona 011/33 42 430, opcija 3.

Vebinar „Diseminacija projektnih rezultata uz pomoć EPALE platforme”

Fondacija Tempus – EPALE nacionalni tim za podršku organizuje besplatni vebinar pod nazivom „Diseminacija projektnih rezultata uz pomoć EPALE platforme”, koji će biti održan u utorak, 10. jula, sa početkom u 16 časova.

Cilj vebinara je predstavljanje načina na koji korisnici Erazmus+, ali i drugih projekata u oblasti obrazovanja odraslih mogu da podele rezultate svojih aktivnosti putem EPALE – evropske platforme namenjene profesionalcima u oblasti obrazovanja odraslih. Tokom vebinara učesnici će imati prilike da čuju savete kako da koriste EPALE za diseminaciju, kao i da prođu kroz praktične korake za postavljanje sadržaja na EPALE.

Vebinar je namenjen sadašnjim i budućim korisnicima projekata u oblasti obrazovanja odraslih, ali i svima onima koji bi želeli da se aktivno uključe u rad EPALE platforme i da sa zajednicom podele svoje aktivnosti u oblasti obrazovanja odraslih.

Rok za prijavu je nedelja, 8. jul, do 23:59. Za vebinar se možete prijaviti popunjavanjem registracionog formulara.

EPALE platforma namenjena je profesionalcima u oblasti obrazovanja odraslih u Evropi (nastavnicima, profesorima, trenerima, istraživačima, organizatorima, donosiocima odluka) i omogućava svima koji se bave ili su zainteresovani za obrazovanje odraslih da se virtuelno sastanu na jednom mestu i razmene svoja znanja, iskustva, pitanja i dobre prakse.

Vebinar: Kako da pronađem svoju CEEPUS stipendiju?

Imajući u vidu da je otpočelo prijavljivanje kandidata za razmene unutar mreža za 2018/19. godinu koje će trajati do 31. oktobra za boravke koji su predviđeni tokom letnjeg semestra 2018/19, a da se počev od 1. jula zaključno sa 30. novembrom očekuje otvaranje mogućnosti apliciranja za freemovere tj. mobilnosti izvan CEEPUS mreža, Fondacija Tempus – Nacionalna CEEPUS kancelarija u petak, 22. juna u 16 časova za zainteresovane studente i predavače sa državnih visokoškolskih ustanova organizuje besplatni vebinar ”Kako da pronađem svoju CEEPUS stipendiju?”.

Ukoliko ste student ili član nastavnog osoblja na državnoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Srbiji i zainteresovani ste za stipendiranu mobilnost u nekoj od država srednje ili jugoistočne Evrope, pozivamo vas da do 22. juna u 13 časova na ovom linku prijavite učešće na vebinaru.

Zainteresovani će na vebinaru imati mogućnost da „na daljinu” – iz svoje sobe i preko svog računara – dobiju bliže informacije o aplikacionom procesu za CEEPUS razmenu, istraživanju opcija za mobilnost, mogućnostima koje ovaj program nudi, kao i da, ukoliko to žele putem Chat opcije postave pitanja u vezi sa ovim programom.

Srednjeevropski program univerzitetske razmene (CEEPUS) studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama poput Albanije, Austrije, BiH, Bugarske, Češke, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovačke i Slovenije. Akademske razmene u CEEPUS programu prvenstveno se sprovode unutar mreža, tj. na partnerskim visokoškolskim ustanovama koje su deo mreže u kojoj učestvuje i ustanova zainteresovanog aplikanta, ali na nivou programa postoji i mogućnost apliciranja izvan mreža tj. freemover boravaka; bliže informacije o rokovima i uslovima učešća dostupne su na ovom linku, a pregled koraka u procesu prijavljivanja moguće je videti ovde

Konferencija „Razvoj jezičkih kompetencija kod učenika osnovne škole”

Fondacija Tempus – Eurydice mreža, u saradnji sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja organizuje konferenciju „Razvoj jezičkih kompetencija kod učenika osnovne škole” 3. jula 2018. godine u Beogradu u hotelu Metropol Palace, Bulevar kralja Aleksandra 69.

Cilj konferencije je pokretanje diskusije o mogućnostima razvoja jezičkih kompetencija kod učenika i razmena dobrih praksi, a ciljna grupa su pre svega nastavnici engleskog, francuskog, nemačkog, ruskog i španskog jezika koji rade sa decom osnovnoškolskog uzrasta.

Na konferenciji će učestvovati domaći i strani eksperti za metodiku nastave jezika koji će govoriti na teme poput značaja nastave pisanja, korišćenja prilagođene beletristike i metode CLIL, a pored plenarnog dela biće i praktičnog rada u manjim grupama. Fokus radionica biće na načinima unapređenja i podsticanja usmenog izražavanja na stranom jeziku, nastavi jezika u velikim grupama i motivisanju učenika za aktivno učešće u nastavi.

Prijavljivanje za konferenciju je moguće isključivo putem onlajn registracionog formulara, dok nacrt dnevnog reda možete pogledati ovde.

Rok za prijavu je 26. jun do 12:00 časova. Zbog ograničenog broja mesta, prilikom odabira učesnika vodiće se računa o ravnomernoj zastupljenosti predstavnika različitih institucija, a prednost će imati nastavnici engleskog, nemačkog, ruskog i francuskog jezika iz osnovnih škola, kao i nastavnici španskog jezika koji predaju deci osnovnoškolskog uzrasta.

Radni jezici konferencije su engleski i srpski tokom plenarnih sesija, a engleski, ruski, francuski, nemački i španski u radnim grupama za te jezike, dok će srpski biti radni jezik u grupi za motivaciju. Za plenarne sesije biće obezbeđen simultani prevod.

Postoji mogućnost refundacije putnih troškova na zahtev, isključivo za učesnike iz Srbije koji ne žive u Beogradu u visini povratne autobuske ili vozne karte, a kojima je prethodno prihvaćena prijava za registraciju.

Dodatne informacije možete dobiti upitom na office@tempus.ac.rs.

Održana Konferencija za eTwinning ambasadore

eTwinning nacionalni tim za podršku, u saradnji sa eTwinning Centralnom službom za podršku (CSS) iz Brisela i nacionalnim timom za podršku Bosne i Hercegovine, organizovao je Konferenciju namenjenu profesionalnom razvoju eTwinning ambasadora – Professional Development Workshops for eTwinning Ambassadors.

Konferencija je održana u hotelu Metropol Palas u Beogradu, a trajala je od 4. do 6. juna 2018. godine. Na Konferenciji je prisustvovalo 152 učesnika iz 37 zemalja Evrope.

Događaj je organizovan sa ciljem da obezbedi širok spektar profesionalnih znanja i veština ključnih za razvoj eTwinning ambasadora, kako bi bili osnaženi da promovišu eTwinning i obezbede obuke za druge nastavnike na efikasniji i obuhvatniji način. Kroz nekoliko plenarnih sesija i 24 radionice, ambasadori su imali priliku da se povežu sa kolegama iz različitih evropskih zemalja, unaprede međusobnu saradnju, razmene dobre prakse i razviju ideje koje će implementirati u svoj rad.

Na otvaranju je govorila Katarina Aleksić, savetnica ministra za prosvetu, koja je pozdravila skup ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnolokog razvoja i Zoja Kukić, predstavnica Startit centra, koja je govorila o razvoju IT zajednica u Srbiji.

 

Agendu Konferencije možete pogledati ovde.

 

Video o održanoj konferenciji možete pogledati na našem YouTube kanalu.

 

Fotografije sa konferencije možete pogledati na našoj Fejsbuk stranici.

 

Sve događaje koje organizuje eTwinning nacionalni tim za podršku možete pogledati na našoj veb stranici.

Nacionalni poziv za podnošenje prijava za Erazmus+ projekte za 2018: rezultati odabira projekata za finansiranje za oblast opšteg obrazovanja (KA1)

Fondacija Tempus objavljuje rezultate odabira projekata za finansiranje za oblast opšteg obrazovanje, u okviru pripremnih mera za punopravno učešće Srbije u programu Erazmus+.

Odluku o odabiru projekata za finansiranje Fondacija Tempus donosi na osnovu pravila programa Erazmus+, uzimajući u obzir, kao dva glavna kriterijuma, rang listu formiranu prema broju poena koje su projektnim prijavama dodelili spoljni ocenjivači tokom ocenjivanja ispunjenosti kriterijuma kvaliteta i raspoloživa sredstva za ovaj konkursni rok.

Projekti odabrani za finansiranje:

 

broj Ref. broj projektne prijave Naziv projekta Podnosilac projektne prijave Predloženi iznos sredstava (EUR)
1. 2018-1-RS01-KA101-000302 Stepping Stones to Modern School Osnovna škola „Aleksa Šantić“, Stepanovićevo 10.475,00
2. 2018-1-RS01-KA101-000205 Empowering teachers for innovative and student-centred learning environment Osnovna škola “Vuk Karadžić”, Pirot 13.950,00
3. 2018-1-RS01-KA101-000298 Take me out of the shadow – Job shadowing for an inclusive school Osnovna škola „Olga Milošević“, Smederevska Palanka 11.850,00
4. 2018-1-RS01-KA101-000272 Završi započeto Tehnička škola „Drvo art“, Beograd 11.440,00
5. 2018-1-RS01-KA101-000231 Matura u mojoj školi Šesta beogradska gimnazija, Beograd 6.850,00
6. 2018-1-RS01-KA101-000264 Kako da smanjimo rano napuštanje školovanja – mere sprečavanja osipanja učenika iz obrazovnog sistema Poljoprivredno-hemijska škola „Dr Đorđe Radić“, Kraljevo 9.630,00
7. 2018-1-RS01-KA101-000209 Let’s Flip Our Classroom Osnovna škola “Kosta Trifković”, Novi Sad 9.330,00
8. 2018-1-RS01-KA101-000257 Participacija roditelja u školi Osnovna škola „Milan Rakić“, Novi Beograd 12.975,00
9. 2018-1-RS01-KA101-000244 New Skills – New School Osnovna škola “Stevica Jovanović”, Pančevo 9.300,00
10. 2018-1-RS01-KA101-000288 Building the Quality through Intercultural Interactions Predškolska ustanova “Radost”, Novi Banovci, Stara Pazova 12.930,00
11. 2018-1-RS01-KA101-000247 Education=Motivation+Creativity+Cooperation Osnovna škola “Fejes Klara”, Kikinda 18.140,00
12. 2018-1-RS01-KA101-000228 Empowering diversity, inclusion and equity in our school- different or alike together we make a whole Osnovna škola ,,Ivo Andrić“, Beograd 11.565,00
13. 2018-1-RS01-KA101-000223 Mudriji zajedno Osnovna škola “Ivan Milutinović”, Višnjica, Beograd 16.765,00
14. 2018-1-RS01-KA101-000214 Music school in a new dimension of education Muzička škola “Stevan Hristić”, Kruševac 8.975,00
15. 2018-1-RS01-KA101-000250 Diversity is Opportunity Osnovna škola “Đura Jakšić” Zaječar 18.600,00
16. 2018-1-RS01-KA101-000215 Edukacija i mobilnost u savremenoj školi Mašinsko elektrotehnička škola, Bor 10.655,00
17. 2018-1-RS01-KA101-000232 Project-based learning as a segment of modern teaching of First technical school Prva tehnička škola, Kragujevac 18.235,00
18. 2018-1-RS01-KA101-000245 Kroz nove pristupe do boljih ishoda u obrazovanju učenika sa smetnjama u razvoju Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Vukašin Marković”, Kragujevac 13.025,00
19. 2018-1-RS01-KA101-000299 Razlike nas spajaju / Differences join us together Osnovna škola “Zmaj Jova Jovanović”, Ruma 9.300,00
20. 2018-1-RS01-KA101-000320 IKT i umrežavanje Tehnička škola, Zaječar 14.870,00
21. 2018-1-RS01-KA101-000225 Humanistic Approach to Education in an Interactive Classroom  Medicinska škola „Nadežda Petrović“, Beograd 11.255,00
22. 2018-1-RS01-KA101-000326 New Focus on Education Gimnazija “Dušan Vasiljev”, Kikinda 11,625.00
23. 2018-1-RS01-KA101-000310 Creativity and using technology in the classroom Srednja stručna škola „Dr Radivoj Uvalić“, Bačka Palanka 9.390,00
24. 2018-1-RS01-KA101-000285 Evropska iskustva za kvalitetnu školu Škola “Kreativno pero”, Beograd 10.940,00
25. 2018-1-RS01-KA101-000222 New methods, a voyage to new education frontiers Osnovna škola „Sveti Sava“ Subotica 11.085,00
26. 2018-1-RS01-KA101-000199 ETS Kula ICT Development Ekonomsko trgovinska škola, Kula 15.840,00
27. 2018-1-RS01-KA101-000216 Better when connected Osnovna škola “Despot Stefan Visoki”, Despotovac 10.980,00

 

Projekti na rezervnoj listi za finansiranje:

 

Broj Ref. broj projektne prijave Naziv projekta Podnosilac projektne prijave Predloženi iznos sredstava

 

1. 2018-1-RS01-KA101-000290 Crossing borders – crossing limits Gimnazija “Patrijarh Pavle”, Beograd 16.410,00
2. 2018-1-RS01-KA101-000255 Radost učenja Osnovna škola “Milica Pavlović”, Čačak 9.900,00
3. 2018-1-RS01-KA101-000234 A step into the future Osnovna škola „Milan Blagojević“, Lučani 13.950,00
4. 2018-1-RS01-KA101-000266 Jednakost za sve Osnovna škola “Jovan Popović”, Beograd 19.595,00

 

Odricanje od odgovornosti: Odluke o predloženom iznosu sredstava mogu se razlikovati od onih koje su navedene u projektnoj prijavi. Informacija o tome da su projekti predloženi za finansiranje ne predstavlja ugovornu obavezu za Fondaciju Tempus sve dok osoba koja ima pravo zastupanja organizacije – ustanove ne potpiše ugovor sa Fondacijom Tempus.

Nacionalni poziv za podnošenje prijava za Erazmus+ projekte za 2018: rezultati odabira projekata za finansiranje za oblast stručnog obrazovanja i obuka (KA1)

Fondacija Tempus objavljuje rezultate odabira projekata za finansiranje za oblast stručnog obrazovanje i obuka, u okviru pripremnih mera za punopravno učešće Srbije u programu Erazmus+.

Odluku o odabiru projekata za finansiranje Fondacija Tempus donosi na osnovu pravila programa Erazmus+, uzimajući u obzir, kao dva glavna kriterijuma, rang listu formiranu prema broju poena koje su projektnim prijavama dodelili spoljni ocenjivači tokom ocenjivanja ispunjenosti kriterijuma kvaliteta i raspoloživa sredstva za ovaj konkursni rok.

Projekti odabrani za finansiranje:

Broj Ref. broj projektne prijave Naziv projekta Podnosilac projektne prijave Predloženi iznos sredstava (EUR)
1. 2018-1-RS01-KA102-000273 Be in a practical mode Elektrotehnička škola “Mija Stanimirović”, Niš 6.100,00
2. 2018-1-RS01-KA102-000291 Modern business administration between Serbia and the European Union Pravno-birotehnička škola „Dimitrije Davidović“, Beograd 20.749,00
3. 2018-1-RS01-KA102-000323 Osvesti se, priroda te čeka Poljoprivredno-hemijska škola „Dr Đorđe Radić“, Kraljevo 7.464,00
4. 2018-1-RS01-KA102-000213 Training of students in organic fruit growing Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“, Požarevac 25.383,00
5. 2018-1-RS01-KA102-000226 Kroz digitalna vrata ulazimo u Evropsku budućnost Mašinsko elektrotehnička škola, Bor 20.808,00
6. 2018-1-RS01-KA102-000265 Evropski standardi u učenju zasnovanim  na radu Ekonomska škola, Pirot 14.993,00
7. 2018-1-RS01-KA102-000305 Održivi razvoj škole Elektrotehnička škola “Nikola Tesla”, Beograd 6.815,00
8. 2018-1-RS01-KA102-000322 „Socijalna integracija kroz jednak pristup stručnom obrazovanju i obuci (VET)” Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“, Pirot 14.993,00
9. 2018-1-RS01-KA102-000289 Poslovne veštine Hemijsko-prehrambena tehnološka škola, Beograd 10.904,00
10. 2018-1-RS01-KA102-000313 Stručna praksa i karijerno vođenje u međunarodnom okruženju Tehnička škola za dizajn kože, Beograd 27.342,00

 

Projekti na rezervnoj listi za finansiranje:

 

Broj Ref. broj projektne prijave Naziv projekta Podnosilac projektne prijave Predloženi iznos sredstava

 (EUR)

1. 2018-1-RS01-KA102-000278 Znanje i iskustvo kao motivacioni faktori Srednja ekonomska škola, Sombor 8.310.00
2. 2018-1-RS01-KA102-000294 Mobilnošću do unapređenja kvaliteta nastave Tehnička škola, Čačak 7.464,00
3. 2018-1-RS01-KA102-000243 Dual education-path to the Europe Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika, Šabac 21.786,00

 

Odricanje od odgovornosti: Odluke o predloženom iznosu sredstava mogu se razlikovati od onih koje su navedene u projektnoj prijavi. Informacija o tome da su projekti predloženi za finansiranje ne predstavlja ugovornu obavezu za Fondaciju Tempus sve dok osoba koja ima pravo zastupanja organizacije – ustanove ne potpiše ugovor sa Fondacijom Tempus.