Stručne konferencije i seminari

У оквиру подршке институцијама и појединцима из сектора образовања и младих, Фондација Темпус током целе године организује конференције посвећене разним темама из ових области, као и семинаре за наставнике, стручне сараднике и васпитаче у школама и предшколским установама, са циљем њиховог професионалног усавршавања у разним областима. Неки од ових семинара су акредитовани код Завода за унапређење образовања и васпитања.

 

Конференције окупљају заинтересоване појединце као и различите стручњаке из домаћих и страних институција и организација које се баве образовањем и младима са циљем повезивања, успостављања будуће сарадње, размене добрих пракси и даљег унапређења система образовања и омладинског сектора.

Редовне конференције које Фондација Темпус организује на годишњем нивоу, посвећене су мрежама у оквиру Еразмус+ програма: еTwinningEuroguidanceEPALEEurydiceEuropass.

Од почетка спровођења Еразмус+ програма у Србији 2014. године, Фондација Темпус је организовала преко 15 конференција са више од 3000 учесника.

 

За све оне који су заинтересовани за oбласт каријерног вођења и саветовања, национални EUROGUIDANCE центар, који ради у склопу Фондације Темпус, организује две врсте семинара: ,,Каријерно вођење и саветовање у средњој школи”, акредитованог код ЗУОВ-а под редним бројем 47 у Каталогу програма стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/17. и 2017/18. годину и семинар ,,Унапређење квалитета активности каријерног вођења у средњим школама: ефикасно планирање рада школског тима за КВиС“.

За наставнике које интересује европска мрежа за сарадњу школа и предшколских установа eTwinning, Фондација Темпус организује два акредитована семинара: „eTwinning за почетнике – први кораци” (редни број 373 у каталогу ЗОУВ-а) и „Ка квалитетним eTwinning пројектима у циљу унапређења коришћења ИКТа у настави” (редни број 393 у каталогу ЗОУВ-а).

 

Осим ових, Фондација Темпус организује и међународне контакт семинаре за кориснике појединих делова програма или мрежа, као што су:

  • HeduFair – контакт семинар за високошколске институције,
  • eTwinning контакт семинар
  • Контакт семинар у области стручног образовања и обука – VET контакт семинар,
  • Прекогранични семинар Euroguidance мреже у области каријерног вођења – Cross-border контакт семинар.

Циљ контакт семинара је да на једном месту окупе заинтересоване учеснике из институција широм Европе које учествују у Еразмус+ програму, ради успостављања међусобних контаката и размене искуства и добрих пракси. Поред тога, међународни контакт семинари су прилика да се учесници из Србије повежу са колегама из иностранства и пронађу партнере за будуће пројекте.

Све конференције и семинари које организује Фондација Темпус су бесплатни, а за учешће је обавезно попуњавање регистрационог формулара.