Seminari

Fondacija Tempus organizuje seminare za nastavnike, stručne saradnike i vaspitače u školama i predškolskim ustanovama, sa ciljem njihovog profesionalnog usavršavanja u raznim oblastima. Neki od ovih seminara su akreditovani kod Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

 

Karijerno vođenje i savetovanje

Za sve one koji su zainteresovani za oblast karijernog vođenja i savetovanja, nacionalni EUROGUIDANCE centar, koji radi u sklopu Fondacije Tempus, organizuje dve vrste seminara: ,,Karijerno vođenje i savetovanje u srednjoj školi”, akreditovanog kod ZUOV-a pod rednim brojem 47 u Katalogu programa stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika za školsku 2016/17. i 2017/18. godinu i seminar ,,Unapređenje kvaliteta aktivnosti karijernog vođenja u srednjim školama: efikasno planiranje rada školskog tima za KViS“.

,,Karijerno vođenje i savetovanje u srednjoj školi” je seminar osmišljen prvenstveno za nastavnike sa malo iskustva u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Učesnici pored upoznavanja sa svim što pojam karijernog vođenja i savetovanja podrazumeva, imaju priliku da saznaju više o korisnim resursima u ovoj oblasti za nastavnike i učenike na nacionalnom i evropskom nivou.

Seminar ,,Unapređenje kvaliteta aktivnosti karijernog vođenja u srednjim školama: efikasno planiranje rada školskog tima za KViS” je namenjen nastavnicima koji već sprovode aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja i učestvuju i/ili koordiniraju radom školskog tima za karijerno vođenje i svetovanje. Imajući u vidu da je svaka škola specifična u pogledu svojih učesnika i dostupnih resursa, značajan deo seminara je posvećen kreiranju opcija za rad tima u odnosu na odlike konkretne škole.

 

eTwinning

Za nastavnike koje interesuje evropska mreža za saradnju škola i predškolskih ustanova eTwinning, Fondacija Tempus organizuje dva akreditovana seminara: „eTwinning za početnike – prvi koraci” (redni broj 373 u katalogu ZOUV-a) i „Ka kvalitetnim eTwinning projektima u cilju unapređenja korišćenja IKTa u nastavi” (redni broj 393 u katalogu ZOUV-a).

Seminar ,,eTwinning za početnike – prvi koraci” ima za cilj podizanje nivoa digitalnih kompetencija zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama koji rade sa decom predškolskog i školskog uzrasta, unapređenje kvaliteta nastave kroz korišćenje IKT alata u radu sa učenicima i decom, kao i unapređenje međupredmetnih kompetencija kod učenika. Seminar je namenjen nastavnicima koji nemaju puno iskustva sa eTwinning portalom.

Seminar ,,Ka kvalitetnim eTwinning projektima u cilju unapređenja korišćenja IKTa u nastavi” je namenjen nastavnicima koji su registrovani i aktivni članovi eTwinning portala. Cilj seminara je unapređenje kvaliteta postojećih eTwinning projekata u cilju boljeg korišćenja IKTa u nastavi, kao i jačanje digitalnih i jezičkih kompetencija nastavnika/vaspitača i učenika.

Osim ovih, Fondacija Tempus organizuje i međunarodne kontakt seminare za korisnike pojedinih delova programa ili mreža, kao što su:

 

 

Cilj kontakt seminara je da na jednom mestu okupe zainteresovane učesnike iz institucija širom Evrope koje učestvuju u Erazmus+ programu, radi uspostavljanja međusobnih kontakata i razmene iskustva i dobrih praksi. Pored toga, međunarodni kontakt seminari su prilika da se učesnici iz Srbije povežu sa kolegama iz inostranstva i pronađu partnere za buduće projekte.

Svi seminari koje organizuje Fondacija Tempus su besplatni. Za učešće je obavezno  popunjavanje registracionog formulara, a učesnici na kraju seminara dobijaju potvrdu o učešću.

Informacije o aktuelnim seminarima Fondacije Tempus mogu se pronaći u rubrikama VESTI ili ZAPOSLEN U ŠKOLSKOJ ILI PREDŠKOLSKOJ USTANOVI.

POVEZANE VESTI:

Važno obaveštenje o aktivnostima Fondacije Tempus

Poziv na akreditovane eTwinning seminare u Beogradu

Poziv za učestvovanje u eTwinning vebinarima u okviru „Nedelje škola“