Konferencije

U okviru podrške institucijama i pojedincima iz sektora obrazovanja i mladih, Fondacija Tempus tokom cele godine organizuje konferencije posvećene raznim temama iz ovih oblasti.

Konferencije okupljaju zainteresovane pojedince kao i različite stručnjake iz domaćih i stranih institucija i organizacija koje se bave obrazovanjem i mladima sa ciljem povezivanja, uspostavljanja buduće saradnje, razmene dobrih praksi i daljeg unapređenja sistema obrazovanja i omladinskog sektora.

Redovne konferencije koje Fondacija Tempus organizuje na godišnjem nivou, posvećene su mrežama u okviru Erazmus+ programa: eTwinning, Euroguidance, EPALE, Eurydice, Europass.

Svake godine se organizuju i stručne konferencije posvećene temama od značaja za sistem obrazovanja u Srbiji. U budućnosti će ovakav program biti realizovan i sa temama iz omladinskog sektora.

Od početka sprovođenja Erazmus+ programa u Srbiji 2014. godine, Fondacija Tempus je organizovala preko 15 konferencija sa više od 3000 učesnika.

Učešće na konferencijama Fondacije Tempus je besplatno. Za prijavu učešća je obavezno samo popunjavanje registracionog formulara.

Informacije o aktuelnim konferencijama Fondacije Tempus mogu se pronaći u rubrici VESTI.

 

POVEZANE VESTI:

Važno obaveštenje o aktivnostima Fondacije Tempus

EPALE konferencija: „Funkcionalno obrazovanje odraslih i razvojne putanje“

eTwinning konferencija Projektno orijentisana nastava

Održana konferencija „Uključenost roditelja u rad škola i predškolskih ustanova“

EPALE konferencija: ”Razvoj veština nastavnika i trenera u oblasti obrazovanja odraslih kroz saradnju“

Euroguidance konferencija „Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji“