CEEPUS Мреже

Размена студената и наставног особља у програму CEEPUS се дешава првенствено унутар институционалних мрежа. Мреже су груписане према ширим тематским областима и усмерене су ка истраживању одређеног подручја од заједничког значаја за све учеснице. Мрежу чине најмање три високошколске институције из барем две државе чланице CEEPUS-а, при чему једна установа обавља улогу координатора мреже. У пракси је број чланова мреже доста већи, чиме се омогућава сарадња са већим бројем партнерских институција.

Право учешћа у CEEPUS мрежама у академској 2019/2020, као и претходних академских година, имају државне високошколске установе из Републике Србије.

Како претражити CEEPUS мреже и проверити у којој од њих учествује одређена високошколска институција?

Списак постојећих мрежа по академским годинама може се пронаћи на CEEPUS сајту, на адреси www.ceepus.info, у одељку Network (мреже). Одабиром академске године и државе-учеснице у програму, појављује се списак високошколских институција (универзитета и виших школа) из изабране државе.

Кликом на саму институцију излистаће се све мреже у којима она учествује, а даљим кликом на појединачну мрежу омогућава се увид у опис саме мреже и подаци о њеном координатору и партнерима.

Такође, у том опису налази се и информација о томе ко тачно у оквиру наведеног универзитета или високе школе учествује у тој мрежи (конкретно су то углавом факултети и, најчешће, одређени департмани (смерови, катедре) у оквиру њих). Уз то, списак мрежа у којима конкретна високошколска институција учествује у текућој академској години доступан је на сајту те институције.

Пријава мрежа

Листe CEEPUS мрежа

Јавни позив за академске оцењиваче CEEPUS III мрежа

Фондација Темпус – Национална CEEPUS канцеларија објављује јавни позив за академске оцењиваче који ће учествовати у оцењивању пријављених мрежа у оквиру CEEPUS III програма.

Позив је отворен до краја 2019. године, a целокупан текст јавног позива и формулар за пријаву се налази на страници https://kvim.tempus.ac.rs/call-expressions-of-interest-for-expert-evaluators-of-university-networks-within-the-ceepus-iii-program-application-form/.