Радионица за припрему пројеката КА2 Стратешких партнерстава у области младих

Група за младе Фондације Темпус ће 18. децембра у Београду организовати једнодневну радионицу посвећену развоју предлога пројеката у оквиру Кључне активности 2 (КА2) Стратешка партнерства у области младих програма Еразмус+.

Радионица је намењена представницима организација цивилног друштва, институција, канцеларија за младе и другим актерима из Србије које планирају да конкуришу за пројекте KA2 Стратешких партнерстава у оквиру Националног позива у три рока за предају пројеката током 2019. године (05. фебруар, 30. април и 01. октобар).

Пријаву за радионицу можете извршити попуњавањем формулар на овом ЛИНКУ. Рок за пријаве  13. децембар  до 23:59.

Полазници радионице ће моћи да:

  • разликују могућности и типове пројеката у оквиру омладинске компоненте Програма Еразмус+ ЕУ за 2019. годину;
  • овладају процедурама за подношење пројеката у оквиру КА2 Стратешка партнерства у области у младих;
  • упознају се са специфичностима пројектне документације у оквиру KA2 Стратешка партнерства у области у младих;
  • примене правила за писање буџета у оквиру KA2;
  • информишу се о подршци коју нуди Фондација Темпус у процесу писања пројекта.

Учесници радионице би требало да буду особе које су у својим организацијама/КЗМ/институцијама одговорне за развој и писање пројеката. Учесници ће накнадно бити обавештени о месту одржавања радионице. Напомињемо да се од свих учесника/ца очекује присуство током целог трајања радионице.

Број учесника радионица је ограничен. Закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање. Учешће је бесплатно.

При избору учесника, предност ће имати представници организација и институција са конкретним пројектним идејама за КА2 пројекте Стратешких партнерстава. Такође, предност ће имати представници организација и институција који тренутно не учествују у Еразмус+ пројектима мобилности али ће се водити рачуна о заступљености различитих типова организација, квалитету пријаве и регионалној покривености. Само одабрани учесници и учесници на листи резерви ће добити позив за учешће.

Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус обезбеђује радне материјале, освежење и храну током радионица.