Национална Euroguidance конференција ,,Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији и Европи“

Национални центар европске мреже за подршку каријерном вођењу и саветовању – Euroguidance, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством омладине и спорта организује седму националну конференцију ,,Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији и Европи“ која се одржава у четвртак, 3. октобра 2019. године од 10 до 17 часова, у хотелу Метропол у Београду (Булевар краља Александра 69).

Kонференција ће представљати прилику за размену информација и унапређење сарадње свих актера у систему каријерног вођења и саветовања (КВиС) у Републици Србији. Четврту годину заредом, на конференцији ће бити додељене награде и признања у склопу Националног такмичења у области каријерног вођења и саветовања, а током постер сесије, учесници конференције ће моћи детаљније да се упознају са награђеним примерима. Током предавања и панел дискусије биће представљен значај рефлексивне праксе за унапређење услуга и активности каријерног вођења и саветовања, као и активности које доприносе развоју вештина запошљивости код младих на преласку из света образовања и свет рада. Конференција је акредитована као стручни скуп код Завода за унапређивање образовања и васпитања под бројем 377.

За учешће на конференцији се могу пријавити сви учесници у систему КВиС у Србији – каријерни саветници, каријерни практичари, наставници, представници Националне службе за запошљавање, канцеларија за младе и других организација које су активне у овој области.

Ради учешћа на конференцији потребно је попунити регистрациони формулар, а рок за пријаву је уторак  17. септембра у 12 часова. У случају прекобројног пријављивања, приликом избора учесника водиће се рачуна о разноврсности установа и организација и времену пријаве.